Romige spirelli met rundsreepjes en paprika

30 MIN
2 personen
Romige spirelli met rundsreepjes en paprika

We brengen de pasta op smaak met een handige shoarma-kruidenmix. Extra lekker!

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 gele paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr rundsreepjes
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 300 gr spirelli
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: nog een citroen of limoen in huis? Werk de pasta dan af met een kneepje citroen- of limoensap voor een frisse toets.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Snijd de prei in ringen van 1 cm en de paprika in blokjes (of reepjes) van 2 cm. Hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan. Fruit de knoflook en prei zo'n 2-3 min. op zacht vuur. Schep er vervolgens de runderreepjes en paprika bij en kruid met de shoarmakruiden. Laat 5 min. bakken.
  5. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  6. Schep de kruidenkaas mee onder de groenten en runderreepjes. Schep er de pasta goed onder zodat alles bedekt is met de kruidenkaas. Leng eventueel aan met het kookvocht van de pasta. Proef en kruid af met zout en zwarte peper (zie tip). Serveer meteen. Smakelijk!