Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

40 MIN
2 personen
Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel met Belgische inslag? Kunnen we! Wat denk je van een originele laagjesschotel met gehakt, gestoofd witloof en afgewerkt met een romig laagje rösti-aardappelen? Heel eenvoudig om te maken en de oven doet het meeste werk. Ons soort van comfort food!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 stronkjes witloof
  • 4 el mascarpone
  • 1 bio-ei
  • 300 g gemengd gehakt
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij het witloof in reepjes.
  2. Meng de mascarpone met het ei (de eieren) en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
  5. Schep het gehakt over in een ovenschaal. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het witloof toe. Roerbak 3 minuten op hevig vuur. Kruid met peper en zout. Schep het gebakken witloof bovenop het gehakt.
  6. Verdeel de geraspte aardappel over de ovenschotel en giet er het mascarpone-mengsel over. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, dan nog 3 minuten onder de grill om te kleuren en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.76 kcal
Koolhydraten 48.17 g
waarvan suikers 6.29 g
Vet 49.12 g
waarvan verzadigd 19.26 g
Proteïnen 37.32 g
Vezels 9.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin