Romige polenta met Siciliaanse caponata

20 MIN
2 personen
Romige polenta met Siciliaanse caponata

We maken een uitstapje naar Sicilië, met caponata. Een zoet-zure stoofschotel met rokerige aubergine, rode paprika en kappertjes.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 10 g basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml melk
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Ontpit de paprika en snij in blokjes. Snij het basilicum fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de rode ui, aubergine, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  3. Voeg na 8 minuten de kappertjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  4. Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer ook de geraspte parmezaan erdoor. Kruid goed met peper en zout.
  5. Meng het basilicum door de caponata en serveer bovenop de polenta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 349.63 kcal
Koolhydraten 34.97 g
waarvan suikers 21.13 g
Vet 14.37 g
waarvan verzadigd 5.04 g
Proteïnen 15.74 g
Vezels 9.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin