Romige pasta met gehakt en savooi

35 MIN
2 personen
Romige pasta met gehakt en savooi

Foodbagchef Jolien: "Hallo herfst, hallo comfortfood, maar vooral hallo savooikool. Ik verwelkom na lang wachten mijn favoriete najaarsgroente en maak er een pastaschotel mee. Die kan je trouwens op voorhand bereiden en à la minute afwerken met de geraspte kaas."

Ingrediënten

  • ½ sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr casarecce
  • 300 gr rundsgehakt
  • 400 gr gesneden savooikool
  • 150 ml (kook)room
  • 1 el bruschetta rossa kruidenmix
  • 50 gr geraspte kaas
  • olie
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op de grillstand (zie tip). Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  4. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de savooikool en Provençaalse kruiden toe en laat zo'n 2-3 min. meebakken. Voeg de room en 1 el kookvocht per persoon toe en kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Laat kort doorwarmen en schep daarna de pasta erbij.
  5. Schep de pasta en savooikool in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Zet 4-5 min. onder de grill, tot de kaas goudbruin kleurt.
  6. Serveer de pasta in een diep bord. Smakelijk!
  7. TIP: Weinig tijd? Dan moet je de oven niet opzetten. Sla stap 5 over en schuif meteen aan tafel.