Romige ovenschotel met kip en salade

35 MIN
2 personen
Romige ovenschotel met kip en salade

Zin in comfort food maar toch een gezonde maaltijd? Deze heerlijke ovenschotel met kip in een romige tomatensaus en een krokant korstje is het antwoord. Daarbij komt een salade met een frisse dressing. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 cups roomkaas
  • 2 kipfilet
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Meng de geraspte kaas met het amandelpoeder in een kommetje.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en stoof 3 minuten. Voeg de helft van de Italiaanse kruiden toe en dan de passata. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Roer er dan de roomkaas door. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je platte filets verkrijgt. Neem een ovenschaal en wrijf die in met de rest van de olijfolie. Leg de kipfilets erin en kruid met peper en zout. Schep de tomatensaus erover. Bestrooi met de amandel-kaasmengeling en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de mosterd met de rest van de Italiaanse kruiden, wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Druppel de dressing vlak voor het serveren over de slablaadjes en serveer samen met de ovenschotel met kip.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 631.95 kcal
Koolhydraten 17.31 g
waarvan suikers 8.36 g
Vet 41.67 g
waarvan verzadigd 10.51 g
Proteïnen 47.64 g
Vezels 6.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin