Romige linguine met oesterzwammen, spinazie en truffelolie

25 MIN
2 personen
Romige linguine met oesterzwammen, spinazie en truffelolie

Dit is zo'n gerecht dat iedereen aan tafel met veel goesting verorbert, maar dat amper inspanning vraagt. Het likje truffelolie zorgt voor de ultieme finishing touch.

Ingrediënten

  • 250 gr oesterzwammen
  • 250 gr verse linguine
  • 100 gr spinazie
  • 200 ml room
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • truffelolie (naar smaak)
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd of trek de oesterzwammen in hapklare stukken. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Kook intussen de pasta in zo'n 2 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan van de oesterzwammen en laat slinken. Draai vervolgens het vuur lager en voeg de room en een scheutje pastakookvocht toe (zie tip). Kruid met de bruschetta verde, zout en zwarte peper. Laat 2 min. pruttelen op zacht vuur.
  5. Giet de pasta af en schep onder de groenten in de pan. Besprenkel met de truffelolie. Smakelijk!
  6. TIP: Pastakookvocht is niet zomaar 'vocht'. Het zit boordevol zetmeel waardoor het de pasta en de saus mooi aan elkaar bindt. Vloeibaar goud!