Romige linguine met kip en basilicum

30 MIN
2 personen
Romige linguine met kip en basilicum

Deze pasta heeft alles in huis om een topfavoriet te worden: linguine pasta om op te slurpen, een romig tomatensausje, kruidig kippengehakt en basilicum!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 g basilicum
  • 200 g linguine
  • 300 g kippengehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 125 g mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop kookvocht bij.
  3. Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Laat 4-5 minuten bakken, schep dan uit de pan.
  4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Wanneer de ui glazig is, voeg je de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Laat even meebakken, voeg dan de tomatenblokjes, het gebakken kippengehakt en per persoon 100 milliliter water toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes pruttelen voor 12 minuten.
  5. Schep de pasta door de saus, voeg de mascarpone toe en voeg eventueel nog wat kookvocht toe, voor een mooie vloeiende saus. Serveer en overstrooi met basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1021.07 kcal
Koolhydraten 81.37 g
waarvan suikers 14.45 g
Vet 53.82 g
waarvan verzadigd 23.97 g
Proteïnen 50.06 g
Vezels 7.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin