Romige fettuccine met kip en basilicum

30 MIN
2 personen
Romige fettuccine met kip en basilicum

Deze pasta heeft alles in huis om een topfavoriet te worden: fettuccine pasta om op te slurpen, een romig tomatensausje, kruidig kippengehakt en basilicum!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 g fettuccine
  • 2 el mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn. Rasp de parmezaan. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Laat 4-5 minuten bakken, schep dan uit de pan.
  3. Doe opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en voeg de rode ui en knoflook toe. Als de ui glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat even meebakken, voeg dan de tomatenblokjes, het gebakken kippengehakt en 100 milliliter water toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes pruttelen voor 12-14 minuten.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht van de pasta bij. Schep de pasta door de saus, voeg de mascarpone toe en voeg eventueel nog het kookwater toe, voor een mooie vloeiende saus. Serveer en overstrooi met de basilicum en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.23 kcal
Koolhydraten 79.97 g
waarvan suikers 12.76 g
Vet 39.61 g
waarvan verzadigd 13.65 g
Proteïnen 55.85 g
Vezels 7.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin