Rolcake met frambozen

100 MIN
4 personen
Rolcake met frambozen

Lekker retro, een rolcake. Serveer met verse frambozen erbij. Nostalgisch genieten!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el water
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g bloem
  • 250 g frambozen
  • 150 ml room
  • 300 g yoghurt
  • 75 g poedersuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 el likeuren
  • 250 ml room

BEREIDING

  1. Klop 4 eieren luchtig op met 2 el lauw water. Doe er 125 g suiker en 1 pakje vanillesuiker bij. Roer tot een homogeen deeg met 125 g gezeefde bloem. Verdeel gelijkmatig over bakpapier op een ovenplaat en bak 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 2
  2. En hier komt de truc: stort de bicuit op een met suiker bestrooide, propere theedoek, dek af met een vochtige theedoek en laat afkoelen.
  3. Neem 250 g uitgelekte diepvriesframbozen (gebruik in de zomer verse frambozen of ardbeien). Mix 100 g en meng met 150 g room, 300 g volle yoghurt en 75 g poedersuiker.
  4. Week 6 blaadjes gelatine in koud water en knijp uit. Verwarm 2 el likeur (bv. cassis) met 50 ml room. Los de uitgeknepen gelatine daarin op. Meng met nog 200 ml room en spatel alles door de frambozencrème.
  5. Haal de vochtige doek van de biscuit. Verdeel er met een spatel de frambozencrème over en rol 'm voorzichtig op. Wikkel de vochtige doek er opnieuw rond en laat 1 uur rusten. Haal de doek van de rol en bestrooi met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.05 kcal
Koolhydraten 90.85 g
waarvan suikers 68.62 g
Vet 44.41 g
waarvan verzadigd 22.87 g
Proteïnen 18.11 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin