Roggebrood met rosbief en mierikswortelsaus

55 MIN
4 personen
Roggebrood met rosbief en mierikswortelsaus

Een Zweeds geïnspireerd gerecht, ideaal voor een brunch: roggebrood met plakjes rosbief op en een heerlijk mierikswortelsausje. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 500 g rosbief
  • 4 sneden roggebrood
  • ½ bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 takje dragon, grof gehakt
  • 1 zakje gemengde sla
  • 20 g walnoten
  • 30 g pistachenoten
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mierikswortelpasta
  • 1 el olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de walnoten en de pistachenoten fijn in de blender. Meng ze met de gehakte kruiden.
  2. Bestrijk het vlees rondom met 1 eetlepel olijfolie. Kruid het met cayennepeper, peper en zout. Leg het in een grote braadslede. Bedek de bovenkant en de zijkanten met de noten-kruidenmengeling.
  3. Meng de runderbouillon met evenveel water. Schenk bij het vlees in de braadslee. Zet 30 minuten in de oven. Bedruip om de tien minuten met de jus.
  4. Maak een dressing door de mayonaise te mengen met de yoghurt en mierikswortelpasta.
  5. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden. Serveer het vlees op het roggebrood met de dressing. Serveer met de gemengde sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.15 kcal
Koolhydraten 26.32 g
waarvan suikers 5.11 g
Vet 23.44 g
waarvan verzadigd 4.34 g
Proteïnen 41.76 g
Vezels 4.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin