Rode shakshuka met naanbrood, paprika en feta

30 MIN
2 personen
Rode shakshuka met naanbrood, paprika en feta

Shakshuka is een heerlijk ontbijt uit de Midden-Oosterse keuken dat ondertussen ook goed zijn weg gevonden heeft naar ons, en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Het kan trouwens ook prima als lunch of avondmaal, zeker als je er extra's bij serveert zoals naanbrood en feta. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 kl komijn
  • 400 gr tomatenpulp
  • 2 eieren
  • 2 stuks naanbrood
  • 10 gr koriander
  • 50 gr feta
  • olijfolie
  • snuifje cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Je kan het naanbrood ook in de broodrooster of op de pan roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in reepjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, knoflook, wortel en paprika 4-5 min. op middelhoog vuur. Voeg de komijn en tomatenpulp toe en laat 8-10 min. sudderen, tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en zwarte peper.
  4. Zet het vuur vervolgens lager. Maak met een lepel een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei erboven en laat met het deksel op de pan 10-12 min. stoven, tot het eiwit net gestold is (zie tip).
  5. Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een scheutje olie in een pan.
  6. Hak de koriander fijn. Werk de shakshuka af met koriander en verkruimel er de feta over. Serveer met het naanbrood. Smakelijk!