Rode poon met krieltjes, appel en veldsla

20 MIN
4 personen
Rode poon met krieltjes, appel en veldsla

Aan de slag met rode poon? Probeer dit frisse gerecht met gekookte krieltjes en een salade van appel en veldsla. Vraag aan je visboer om de rode poon te fileren!

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets, met vel
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 bussel dragon, blaadjes geplukt
  • 1 appel
  • 1 bosje veldsla
  • 1 citroen, geperst
  • 1 kl mosterd
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en kook de krieltjes in 12 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en snij ze in plakjes.
  2. Spoel de appel en snij hem ongeschild in staafjes. Besprenkel meteen met wat citroensap.
  3. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de mosterd en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de lauwe krieltjes met de appel, de dragon en de helft van de vinaigrette.
  5. Maak enkele insnijdingen in het vel van de vis, zo krult de vis niet. Bak hem in een paar minuten goudbruin in de boter, eerst op de velkant, daarna aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Leg er de vis bij en lepel er de rest van de vinaigrette over. Werk af met veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 502.09 kcal
Koolhydraten 37.23 g
waarvan suikers 7.67 g
Vet 23.46 g
waarvan verzadigd 4.08 g
Proteïnen 31.13 g
Vezels 5.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin