Risotto van pasta met gekarameliseerde ui en prei

30 MIN
2 personen
Risotto van pasta met gekarameliseerde ui en prei

We bedachten deze originele risotto van fregola sarda met gekarameliseerde ui en prei. Een heerlijke ontdekking!

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g fregola sarda
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Snij de helft van de ui in halve ringen en de andere helft fijn. Was en snij de prei in fijne ringen. Pers de knoflook.
  2. Smelt de boter in een grote pan samen met de helft van de olijfolie. Voeg de uienringen en de prei toe en laat heel zachtjes stoven op een laag vuurtje, tot de prei en ui begint te karamelliseren.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Verhoog het vuur en voeg de fregola sarda toe. Roer goed om en voeg de witte wijn toe. Roer tot de witte wijn helemaal verdampt is. Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel groentebouillon toe. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  4. Roer telkens goed en voeg een nieuwe pollepel groentebouillon toe als de bouillon bijna verdampt is. Proef regelmatig of de pasta nog niet gaar is. Als deze gaar is, voeg je de gestoofde prei en ui toe. Kruid met peper en zout en voeg de parmezaan en de peterselie toe. Haal van het vuur, schep goed om en laat even rusten. Serveer met de geroosterde uitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 838.03 kcal
Koolhydraten 102.29 g
waarvan suikers 21.67 g
Vet 27.95 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 26.65 g
Vezels 16.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin