Risotto van kalkoen, citroen en tijm

40 MIN
4 personen
Risotto van kalkoen, citroen en tijm

Risotto maken is makkelijk maar het vraagt wel wat tijd. Deze lekkere versie met kalkoen in combinatie met citroen en tijm is romig en fris tegelijk. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 kalkoenfilet, in blokjes
  • 350 g risottorijst
  • 2 prei, in ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • ½ citroen, geperst en geraspt
  • 25 g parmezaan, geraspt
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en houd warm.
  2. Stoof de ui met de prei glazig in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels glazig. Schep er dan een pollepel gevogeltebouillon bij. Laat het vocht al roerend verdampen en doe er dan nog een pollepel bij. Herhaal tot de bouillon op is.
  3. Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de blokjes goudbruin.
  4. Voeg de kalkoenblokjes toe aan de rijst. Doe er dan ook het citroensap, de citroenzeste en de tijm bij. Kruid bij met peper en zout. Haal de pan van het vuur en roer de parmezaan door de risotto.
  5. Verdeel de risotto over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 515.59 kcal
Koolhydraten 79.68 g
waarvan suikers 6.1 g
Vet 12.3 g
waarvan verzadigd 5.18 g
Proteïnen 19.82 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin