Risotto met radicchio en gorgonzola

30 MIN
2 personen
Risotto met radicchio en gorgonzola

Een heerlijke kom dampende risotto kan zo'n deugd doen, zeker als het koud is! Vandaar deze winterse versie met radicchio en gorgonzola.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 krop radicchio
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g gorgonzola
  • 40 g parmezaan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g arboriorijst
  • 1 glas witte wijn
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de radicchio in reepjes. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de gorgonzola en rasp de parmezaan.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook en los hierin het groentebouillonblokje op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de arboriorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan het glas witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren.
  6. Schep de radicchio, de helft van de parmezaan, de fijngehakte peterselie en de helft van de gorgonzola door de risotto, laat dit 2 minuten staan tot de kaas is gesmolten en de radicchio iets geslonken.
  7. Serveer de risotto met de rest van de parmezaan en gorgonzola erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.48 kcal
Koolhydraten 63.09 g
waarvan suikers 4.66 g
Vet 29.89 g
waarvan verzadigd 15.15 g
Proteïnen 25.74 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin