Risotto met porcini

30 MIN
4 personen
Risotto met porcini

Ingrediënten

  • g risottorijst
  • 30 g eekhoorntjesbrood, gedroogd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 800 ml groentebouillon, warm
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g parmezaan, gemalen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 pot pesto
  • 2 kl boter
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de paddenstoelen een uur weken in 200 ml water. Schep ze uit het water en snij ze in reepjes. Verwarm het vocht samen met de bouillon tot tegen het kookpunt.
  2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de wijn en doe er de paddenstoelen en een takje rozemarijn bij. Laat koken tot de wijn verdampt is.
  3. Schenk er een pollepel warme bouillon bij. Roer om. Laat zacht koken tot de bouillon bijna volledig opgeslorpt is. Schenk er weer een pollepel warme bouillon bij. Roer om. Laat weer inkoken. Werk op deze manier verder tot de rijst beetgaar is. De bouillon zal dan bijna volledig opgebruikt zijn.
  4. Doe de boter en de parmezaan bij de risotto. Roer om tot de boter gesmolten is. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Verdeel over de borden. Werk af met een lepeltje pesto en een takje rozemarijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 608.49 kcal
Koolhydraten 57.32 g
waarvan suikers 3.35 g
Vet 31.16 g
waarvan verzadigd 10.12 g
Proteïnen 18.77 g
Vezels 2.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin