Risotto met mosselen

45 MIN
4 personen
Risotto met mosselen

Mosselen zijn heerlijk bij een risotto. Je gebruikt het kookvocht van de mosselen, om de risotto te maken, een smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 1 kg mossel
  • 4 prei
  • 1 sjalot
  • 1 l visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Doe ze in een grote kookpan met de witte wijn. Laat, afgedekt, op een hoog vuur open koken. Laat afkoelen, haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht.
  2. Spoel en snij de prei in ringen.
  3. Pel en snipper de sjalot. Fruit glazig in olijfolie. Strooi de rijst erbij, roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Schenk er een pollepel van de warme visbouillon bij. Schep goed om tot alle vloeistof opgeslorpt is.
  4. Schenk het mosselvocht en een pollepel de warme bouillon erbij. Voeg ook de prei toe. Roer om en laat zacht koken. Herhaal tot de rijst zacht is. Dit duur ongeveer 20 minuten.
  5. Schep de mosselen bij de rijst en laat nog even goed doorwarmen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met peterselie en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 419.87 kcal
Koolhydraten 71.26 g
waarvan suikers 7.65 g
Vet 4.07 g
waarvan verzadigd 1.41 g
Proteïnen 16.3 g
Vezels 7.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin