Risotto met kip, spinazie en pompoen

35 MIN
4 personen
Risotto met kip, spinazie en pompoen

Een heerlijke herfstige risotto met kip, spinazie en blokjes geroosterde pompoen. Roer veel in de risotto voor een extra romig resultaat. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in blokjes
  • 320 g arboriorijst
  • 200 g pompoen, in blokjes en geschild
  • 120 g bladspinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de pompoenblokjes op een met bakpapier bedekte bakplaat besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze zacht.
  3. Bak ondertussen de kippenblokjes gaar in 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout en zet even opzij.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels enkele minuten mee. Schenk er een soeplepel van de hete bouillon bij. Breng aan de kook en roer goed. Zodra het vocht is opgenomen voeg je nog een soeplepel toe. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst gaar.
  6. Voeg dan de spinazie toe en laat de blaadjes slinken. Roer de kip- en pompoenblokjes door de risotto en haal van het vuur.
  7. Verdeel de risotto over de borden. Werk af met de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 605.1 kcal
Koolhydraten 69.06 g
waarvan suikers 3.5 g
Vet 23.12 g
waarvan verzadigd 6.7 g
Proteïnen 30 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin