Risotto met kip en wortel, cashewnoten en rozijnen

35 MIN
4 personen
Risotto met kip en wortel, cashewnoten en rozijnen

Een topper voor op een zomerse avond, deze verrassende risotto, met kip, wortel, cashewnoten en rozijnen.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 300 g risottorijst
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el rozijnen
  • 2 el cashewnoten, grof gehakt
  • 1 l gevogeltebouillon
  • klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalot aan in olijfolie. Voeg er de rijst en wortelblokjes aan toe en bedek met olijfolie. Blus met witte wijn en wacht al roerend tot de korrels het vocht opneemt.
  2. Overgiet soeplepel per soeplepel met de groentenbouillon. Wacht steeds tot al het vocht opgenomen is vooraleer je een nieuwe soeplepel toevoegt.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter. Neem ze samen met de kaas op in de gare risotto en roer om.
  4. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de cashewnoten en rozijnen. Kruid eventueel bij met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.57 kcal
Koolhydraten 69.22 g
waarvan suikers 7.12 g
Vet 14.41 g
waarvan verzadigd 5.11 g
Proteïnen 37.32 g
Vezels 3.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin