Risotto met inktvis en bacon

45 MIN
4 personen
Risotto met inktvis en bacon

Surf en turf is deze risotto met inktvis en bacon! De combinatie van vlees en vis is heerlijk in deze klassieke risotto met venkel, een verrassend gerecht!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes gerookt spek
  • 300 g inktvisringen
  • 300 g risottorijst
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 klontjes boter
  • 1 el olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de helft van de venkel in reepjes en snipper de andere helft fijn.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  3. Verhit een klontje boter met wat olijfolie in een pot en fruit de knoflook, de sjalot en de fijngesnipperde venkel glazig.
  4. Voeg de risottorijst toe en laat even meebakken. Blus de risotto met de wijn en laat het vocht opnemen.
  5. Voeg een soeplepel warme kippenbouillon toe. Laat op een matig vuur koken totdat de bouillon is opgenomen. Schenk er dan opnieuw een soeplepel bij en herhaal het proces tot de bouillon is opgebruikt.
  6. Voeg de inktvisringen toe wanneer de rijst bijna gaar is en het vocht bijna volledig geabsorbeerd is.
  7. Bak het spek knapperig in een aparte pan.
  8. Haal de risotto van het vuur en meng er de parmezaan en de overige boter door.
  9. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de reepjes venkel en het spek.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.26 kcal
Koolhydraten 65.62 g
waarvan suikers 1 g
Vet 29.42 g
waarvan verzadigd 19.14 g
Proteïnen 33.8 g
Vezels 2.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin