Risotto is puur natuur al een ware delicatesse. Voeg daar nog grijze garnalen aan toe en je hebt er één die doet watertanden. Risot-tof!
Ingrediënten
1 sjalot
1 stengel prei
1 teentje knoflook
300 gr wortelplakjes
1 kl tuinkruiden met citroen (over vervang door gedroogde tijm met citroenzeste)
125 gr risottorijst
½ blokje visbouillon
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
100 gr grijze garnalen
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot en de prei fijn. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot, prei en knoflook zo’n 2 min. op zacht vuur. Schep er de wortelplakjes bij en stoof 5 min. samen met een scheutje water. Kruid dan met de tuinkruiden met citroen.
Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
Breng de risotto op smaak met zout en zwarte peper en roer de helft van de Gran Moravia erdoor. Zet het vuur uit, maar laat de risotto nog even staan met het deksel op de pan (zie tip).
Serveer de risotto met de grijze garnalen en de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
TIP: Voor extra smeuïgheid kan je nog een klontje boter door de risotto roeren.