Risotto met gerookte zalm, spinazie en selder

35 MIN
2 personen
Risotto met gerookte zalm, spinazie en selder

Foodbagchef Deborah: "Zal ik je verklappen waarom risotto een van m'n favoriete gerechten is? Het is smeuïg, met een lekkere bite en heerlijk weg te scheppen met een lepel. En dan nu de echte reden? Je hebt maar 1 pot nodig om die zaligheid klaar te maken. ;-)"

Ingrediënten

  • ½ sjalot
  • 100 gr stoofselder
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 300 gr spinazie
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn en snijd de selder in stukjes van 0,5 cm.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en selder zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon erover en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  3. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken (zie tip).
  4. Kruid de risotto met zout en zwarte peper en schep de Gran Moravia eronder, maar bewaar nog wat voor de afwerking. Snijd de zalm in stukken.
  5. Werk de risotto af met de gerookte zalm en de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de spinazie ook mixen met een staafmixer of blender. Voeg een scheutje olijfolie toe en schep onder de risottorijst. Zo krijg je extra groene risotto.