Risotto met champignons, prei, selder en crispy pancetta

35 MIN
2 personen
Risotto met champignons, prei, selder en crispy pancetta

Foodbagchef Deborah: "Ik hou ervan om een eenvoudig gerecht naar een hoger niveau te tillen door kleine extra's. Deze risotto krijgt een verfijnde touch door de pancetta heerlijk krokant te roosteren."

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 250 gr witte champignons
  • 100 gr selder
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 100 gr pancetta
  • 80 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  2. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Snijd de prei in fijne reepjes. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren snijd je in 6. Snijd de selder in stukken van 1 cm.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de selder, prei en champignons toe en roerbak zo'n 5 min. Voeg vervolgens ook de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon erover en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  4. Schik de pancetta op de bakplaat en rooster 8-10 min. bovenaan in de oven, tot de pancetta krokant is. Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Proef van de risotto en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schep de Gran Moravia eronder en laat smelten.
  6. Serveer de risotto in een diep bord en werk af met de pancetta. Smakelijk!