Risotto met artisjokken

40 MIN
4 personen
Risotto met artisjokken

Risotto is een romig Italiaans rijstgerecht, waar je veel liefde en tijd in moet steken. Met dit recept kan het niet mis gaan, en heerlijk met artisjokken.

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 6 artisjokbodems, in brunoise
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 500 ml witte wijn
  • 1½ l groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de groentebouillon aan de kook.
  2. Bak de sjalotten glazig in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat even stoven. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Laat het vocht volledig verdampen.
  3. Roer een pollepel bouillon door de rijst. Voeg de artisjokken toe. Draai het vuur op een laag pitje en roer regelmatig. Schenk een volgende lepel bouillon over de rijst vanaf het vocht is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen door de risotto.
  4. Haal de pan van het vuur. Meng de parmezaan, de boter en de peterselie onder de risotto. Kruid bij met peper en zout en verdeel over de borden. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 813.9 kcal
Koolhydraten 81.06 g
waarvan suikers 0.67 g
Vet 35.7 g
waarvan verzadigd 15.22 g
Proteïnen 17.78 g
Vezels 2.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin