Foodbagchef Deborah: "Mmmm.. carbonara, ik maak een makkelijke variant door ei te vervangen door room. Deze risotto staat in een mum van tijd op tafel en is gegarandeerd een succes!"
Ingrediënten
½ gele ui
1 teentje knoflook
1 stengel prei
250 gr witte champignons
125 gr risottorijst
½ blokje groentebouillon
50 ml (kook)room
80 gr Gran Moravia
100 gr hamreepjes
½ bakje tuinkers
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Halveer de prei overlangs en snijd in stukjes van zo'n 1 cm. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
Smelt een klont boter in een pot of braadpan en fruit de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei, champignons en risottorijst toe en roerbak zo’n 2 min. Verkruimel de bouillon erover en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een scheutje toe. Ga zo 15-20 min. door, tot de risotto net beetgaar is. Roer regelmatig goed door. Giet op het einde de room erbij en schep de Gran Moravia en hamreepjes onder de risotto. Laat nog even goed doorwarmen.
Proef van de risotto en breng op smaak met zout en zwarte peper. Werk af met een beetje tuinkers. Smakelijk!
TIP: Je kan de groenten ook apart bakken. Dan zijn ze net iets knapperiger.