Risotto alla Milanese

60 MIN
4 personen
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese is een eenvoudige risotto, met één belangrijk extra ingrediënt: saffraan. Zorg dat je saffraan van topkwaliteit kan bemachtigen!

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 750 ml vleesbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g boter
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 2 el peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Doe de saffraandraadjes bij de bouillon en laat even rusten.
  2. Stoof de ui zachtjes aan in de helft van de boter. Blus met de wijn en laat bijna helemaal inkoken.
  3. Voeg er de rijst aan toe en schep om tot alle korrels een boterlaagje krijgen. Schenk er éénvierde van de bouillon aan toe tot de rijst onder staat. Laat zachtjes koken en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal het toevoegen en opnemen van het vocht tot de bouillon op is. Laat de rijst nog 10 minuten zachtjes garen.
  4. Roer er de rest van de boter en de parmezaanschilfers door. Laat de risotto afgedekt 5 minuten sudderen.
  5. Werk af met de gehakte peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 410.88 kcal
Koolhydraten 51.49 g
waarvan suikers 2.2 g
Vet 15.33 g
waarvan verzadigd 9.72 g
Proteïnen 11.15 g
Vezels 1.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin