Rijsttaart

75 MIN
6 porties
Rijsttaart

Rijsttaart is een geliefde Vlaamse klassieker die makkelijk zelf te maken is. Met dit recept kan je ook verschillende kleine taartjes maken, extra schattig.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 75 g dessertrijst
  • 1 ei
  • 100 g vanillepuddingpoeder
  • 600 ml melk
  • 100 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de rijst samen met de melk, de suiker en het vanillemerg in een kookpot. Laat een half uurtje koken tot de rijst gaar is. Roer regelmatig.
  3. Voeg het ei en de vanille puddingpoeder toe. Roer goed.
  4. Leg het bladerdeeg in de beboterde bakvorm, snijd de randjes af en giet de rijstpap op het deeg.
  5. Bak de taart, afhankelijk van de grootte van de bakvorm, 20 tot 40 minuten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 317.03 kcal
Koolhydraten 42.13 g
waarvan suikers 26.49 g
Vet 12.86 g
waarvan verzadigd 5.91 g
Proteïnen 7.86 g
Vezels 0.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin