Rijstsoep van duif met mungbonen

45 MIN
2 personen
Rijstsoep van duif met mungbonen

Rijstsoep van duif en mungbonen is een verrassende Aziatische versie van onze kippensoep. Deze maaltijdsoep vult goed en is niet veel werk.

Ingrediënten

  • 1 bosduif
  • 6 el rijst, gewassen
  • 3 el mungbonen, geweekt en gepeld
  • 1 ui, in kwartjes
  • 3 lente-uitjes, wit en groen gescheiden
  • 4 el vissaus
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng 3 liter water aan de kook. Leg hierin de duif samen met de ui, rijst en mungbonen. Kruid met zeezout en laat 1 uur koken op een laag vuur.
  2. Plet het wit gedeelte van de lente-ui en voeg toe aan het gerecht. Laat opnieuw 10 minuten koken. Breng op smaak met vissaus en peper.
  3. Schep de duif uit de kookpot. Haal het vlees eraf en leg dit opnieuw in de kookpot. Roer voorzichtig om.
  4. Serveer de soep met fijngesneden groen van lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 423.68 kcal
Koolhydraten 38.68 g
waarvan suikers 11.63 g
Vet 18.76 g
waarvan verzadigd 6.63 g
Proteïnen 25.01 g
Vezels 7.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin