Rijstsalade met lentegroenten

60 MIN
4 personen
Rijstsalade met lentegroenten

De lente op je bord met deze prachtige rijstsalade die knalt van kleur en smaak. Op en top gezond met tuinbonen, babymaïs en geurige koriander.

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 8 kolfjes babymaïs
  • 250 g tuinbonen
  • 250 g sperziebonen
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 limoen, in partjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst in 150 milliliter licht gezouten water. Laat garen tot al het vocht opgenomen is. De rijst mag nog niet volledig gaar zijn.
  2. Blancheer intussen de maïs, de tuinbonen en de boontjes afzonderlijk in kokend water met een snufje zout. Laat ze schrikken in ijswater en goed uitlekken. Pureer de paprika met de knoflook, de korianderblaadjes en 500 milliliter water tot een felgroen sapje.
  3. Verwarm de olijfolie, voeg er de rijst aan toe en roer goed om. Doe er het groene sap en de groenten bij. Laat sudderen tot al het vocht opgenomen is en de rijst goed gaar is. (voeg eventueel iets meer water toe).
  4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen, met partjes limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 386.84 kcal
Koolhydraten 64.16 g
waarvan suikers 4.24 g
Vet 9.37 g
waarvan verzadigd 1.23 g
Proteïnen 7.84 g
Vezels 9.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin