Rijstbowl met gerookte zalm met radijs, komkommer en avocado

30 MIN
2 personen
Rijstbowl met gerookte zalm met radijs, komkommer en avocado

Foodbagchef Jolien: "Voor deze rijstbowl haalde ik mijn inspiratie bij de poké bowl: een Hawaïaanse lekkernij waarbij je een flinke portie rauwe groenten combineert met een stukje vis of gebakken kip. Nog een heerlijk sausje erbij en ready to eat!"

Ingrediënten

  • 125 gr basmatirijst
  • 100 gr gerookte zalm
  • ½ teentje knoflook
  • 10 ml sojasaus
  • 1 wortel
  • ¾ komkommer
  • ½ bussel radijsjes
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • olie
  • ½ kl honing
  • 3 el witte wijnazijn
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zalm: snijd de gerookte zalm in hapklare stukken. Pers de knoflook. Meng de gerookte zalm met de knoflook, sojasaus, honing/zoetstof, een scheutje (witte wijn)azijn en een scheutje olie. Zet in de koelkast.
  3. Rasp de wortel fijn (schillen hoeft niet). Snijd de komkommer in halve plakjes, de radijzen in dunne plakjes en het vruchtvlees van de avocado in partjes. Kruid de avocado met flink wat zout en zwarte peper. Bewaar de groenten in aparte kommen.
  4. Giet de aangegeven hoeveelheid witte wijnazijn (zie tip) bij de rijst. Proef en voeg eventueel extra toe.
  5. Saus: verdun de mayonaise met een scheutje water (zodat die iets lopender wordt) en kruid met de cayennepeper, zout en zwarte peper.
  6. Stel de rijstbowl samen met de gerookte zalm, rijst en groenten. Werk af met de saus. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je geen witte wijnazijn in huis? Gebruik een variant zoals rijstazijn, natuurazijn of sushi- azijn.