De blokjes zalm in dit gerecht maakten we klaar in de airfryer. Heel gemakkelijk en smaakvol! Serveer met rijst en groentjes, heerlijke lunch!
Ingrediënten
4 el sojasaus
3 el honing
1 el sesamolie
1 el sriracha
1 el sushi azijn
300 gr zalmfilet
125 gr witte rijst
50 gr edamame boontjes
1 mini-komkommer
1 avocado
4 radijzen
1 lente-ui
1 teentje knoflook
1 el sesamzaad, wit en zwart
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak eerst de marinade voor de zalm: meng de sojasaus, honing, sesamolie, sriracha en sushi-azijn. Snijd de zalm in blokjes. Leg de zalm in de marinade, schep goed om. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst. Kook de edamameboontjes in gezouten water. Snijd de avocado, komkommer en radijs in plakjes. Snijd de lente-ui in ringen.
Haal de zalm uit de marinade. Schik in het mandje van de airfryer. Bak 5 min. op 200 ºC. (Of bak 7-8 min. in de oven op 180 ºC).
Schenk de rest van de marinade in een steelpannetje en laat lichtjes inkoken. Pers er een teentje knoflook bij.
Serveer de rijst met de zalmblokjes en giet de ingekookte saus erover. Schik de groenten errond. Werk af met sesamzaadjes. Smakelijk!