Tortiglioni met worst en prei

20 MIN
2 personen
Tortiglioni met worst en prei

Worstjes lusten we allemaal! Maar wist je dat het kruidige gehakt in de worstjes ook perfect kan dienen om bijvoorbeeld in een pastasaus te gebruiken?

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 10 g bieslook
  • 2 braadworsten
  • 250 g tortiglioni
  • 100 ml lichte room
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el boter
  • 2 el witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de prei in ringen. Snij de bieslook in fijne ringetjes.
  2. Knijp het gehakt van de worst in kleine porties uit het velletje. Verhit de boter in een pan en bak de stukjes worst aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de preiringen toe en roer door elkaar. Voeg de wijn toe (optioneel) en laat de alcohol verdampen. Kruid met peper en zout.
  3. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet af.
  4. Voeg de pasta bij het vleesmengsel en voeg ook de room toe. Kruid goed met peper en zout.
  5. Werk af met de bieslook en de Grana Padano.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1137.5 kcal
Koolhydraten 98.37 g
waarvan suikers 14.34 g
Vet 55.13 g
waarvan verzadigd 23.62 g
Proteïnen 55.08 g
Vezels 10.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin