Ricottataart met zalm en erwtjes

45 MIN
4 personen
Ricottataart met zalm en erwtjes

Een originele quiche met ricotta, verse zalm en erwtjes, die je in individuele porties serveert. Een lekkere lunch of licht avondmaal, met een slaatje bij.

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet, in reepjes
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 80 g erwten
  • 250 g ricotta
  • 70 g emmentaler, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij er 4 rondjes uit (15 cm diameter). Leg het deeg in 4 afzonderlijke bakvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Meng de melk met de ricotta, de emmentaler en de eieren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Verdeel de reepjes zalm samen met de erwtjes over de vormpjes. Giet er het eimengsel over.
  5. Bak de taartjes in 30 minuten goudbruin in de oven. Werk af met bieslook


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.95 kcal
Koolhydraten 50.02 g
waarvan suikers 7.23 g
Vet 54.97 g
waarvan verzadigd 23.91 g
Proteïnen 36.92 g
Vezels 2.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin