Ribbetjes met aardappel in de schil, witloofsla met appel en rozijntjes

30 MIN
2 personen
Ribbetjes met aardappel in de schil, witloofsla met appel en rozijntjes

Foodbagchef Claire: "Ribbetjes, dat eet je met je handen! Ik serveer er een aardappel in de schil ('pellepatat' noemen wij die ook wel) en een frisse witloofsla met appeltjes en rozijnen. Heerlijk!"

Ingrediënten

  • 600 gr spareribs
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 rode appel
  • 50 gr veldsla
  • 2 el rozijnen
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 2 el boter
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schik de spareribs in een ovenschaal of op een bakplaat en bak zo'n 25 min. in de oven. Schik de knoflook (ongepeld) erbij.
  3. Zet de aardappel net onder water met een flinke snuif zout en kook in zo'n 20 min. gaar, tot je er makkelijk met een vork in kan prikken (zie tip).
  4. Snijd het witloof en de appel in stukjes (schillen hoeft niet). Hussel door elkaar met de veldsla, rozijnen, mayonaise (optioneel), witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  5. Haal de knoflook uit de oven en pers bij de boter. Meng met de BBQ-kruiden en een snuif zout.
  6. Snijd de aardappel doormidden. Schik de boter erop en laat smelten. Serveer met de ribbetjes en het witloofslaatje. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de aardappel ook poffen in de oven. Prik er gaatjes in, wikkel in aluminiumfolie en rooster zo'n 50 min. Liever in de microgolf? Dat kan ook (zonder folie!), zo'n 8 min. op 800 Watt. Laat rusten in aluminiumfolie.