Reuzenschelpen met gehakt en courgette

25 MIN
4 personen
Reuzenschelpen met gehakt en courgette

Ingrediënten

  • 200 g kalkoengehakt
  • 24 conchiglie
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 100 g champignons, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 25 g broodkruim
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 2 el room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Bak de knoflook, de courgette en de champignons aan in de olijfolie. Doe er na 4 minuten het gehakt bij en bak helemaal gaar.
  4. Haal de pan van het vuur en schenk er de room bij. Meng er het broodkruim en de parmezaanschilfers door. Breng op smaak met peper en zout en overstrooi met de fijngehakte peterselie.
  5. Vul de pastaschelpen met het gehaktmengsel. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel en zet 10 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 432.17 kcal
Koolhydraten 50.08 g
waarvan suikers 7.04 g
Vet 13.67 g
waarvan verzadigd 4.81 g
Proteïnen 24.89 g
Vezels 4.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin