Ratatouille traybake met salsa verde, kikkererwten en panini

30 MIN
2 personen
Ratatouille traybake met salsa verde, kikkererwten en panini

Chef Sofie: "Deze ratatouille traybake is heel gemakkelijk te maken. Eens je alles hebt gesneden, doet de oven het werk voor je. De frisse salsa verde met citroenmelisse drizzle je erover om het geheel samen te brengen. Smakelijk!"

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 300 gr kikkererwten
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 panini broodjes
  • 10 gr citroenmelisse
  • 10 gr platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • ½ limoen
  • olie
  • 3 el olijfolie
  • balsamico azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en een bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in parten. Snijd de courgette en aubergine in de lengte in 2 , snijd vervolgens in stukken van zo'n 1 cm. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Hussel de ui, courgette, aubergine, paprika en kikkererwten (uitgelekt) (zie tip) op de bakplaat door elkaar met de Provençaalse kruiden, een flinke scheut olie, zout en zwarte peper. Rooster 20 min in de oven, tot de groenten zacht zijn.
  4. Snijd of scheur het panini broodje in gelijke stukken van zo'n 3 cm. Meng met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met zout.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven. Hussel de groenten nog eens door elkaar (zodat ze gelijkmatig garen) en verdeel het brood over de groenten. Zet terug in de oven en rooster nog 10 min., to de groenten goudbruin kleuren en het brood knapperig is.
  6. Salsa verde: mix met een staafmixer of blender de citroenmelisse, peterselie (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking), knoflook (gepeld) samen met de kappertjes, een kneep limoensap en 1,5 el olijfolie per persoon tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de salsa verde te dik is. Kruid met zwarte peper.
  7. Serveer de traybake met de salsa verde eroverheen gedruppeld en wat extra peterselie erbovenop. Smakelijk!