Ramen met tahin-misosaus, broccoli en champignongehakt

40 MIN
2 personen
Ramen met tahin-misosaus, broccoli en champignongehakt

Foodbagchef Sofie: "Het belangrijkste onderdeel van ramen? De bouillon natuurlijk! Neem de tijd voor een krachtige, umami-rijke basis die de essentie van je soep vormt. Voeg de noedels, broccoli en champignongehakt toe en klaar is je huisgemaakte ramensoep."

Ingrediënten

  • 1 el tahin
  • 2 kl miso
  • 20 gr gember
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 broccoli
  • 375 gr kastanjechampignons
  • ½ blokje groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gr sobanoedels
  • 25 gr pinda's
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • olie
  • 1 el azijn
  • 1 el bruine suiker
  • ½ kl kurkuma
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de broccoli en noedels.
  2. Tahin-misopasta: meng de tahin met 2/3 van de miso pasta, 1 el olie per persoon, 1 el water per persoon, de natuurazijn, suiker, kurkuma en chilivlokken (optioneel) of zwarte peper tot een gladde saus (zie tip).
  3. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de lente-ui in fijne schuine ringen (zie foto). Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de champignons fijn (of gebruik hiervoor een hakmolentje).
  4. Bouillon: breng 100 ml water per persoon aan de kook, samen met de bouillon. Voeg vervolgens de kokosmelk en tahin-misopasta toe en laat opwarmen, tot net onder het kookpunt.
  5. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Schep uit het water met een schuimspaan. Maak de noedels los en kook vervolgens de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
  6. Champignongehakt: hak de pindanoten fijn. Verhit een scheut olie in een (wok)pan. Bak de champignons en gember zo'n 5 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erbij en voeg de rest van de miso pasta en de pindanoten toe. Bak het geheel nog 1-2 min., tot de champignons goudbruin zijn.
  7. Snijd de limoen in parten. Schep de bouillon in een diepe kom. Schik de noedels erin, samen met de broccoli en het champignongehakt. Werk af met de lente-ui en een limoenpartje. Smakelijk!
  8. TIP: Schep alle ingrediënten in een schone confituurpot en schud goed tot alles gemengd is.