Ramen met kip, broccoli, wortel en een eitje

35 MIN
2 personen
Ramen met kip, broccoli, wortel en een eitje

Foodbagchef Caroline: "We maken een rijke bouillon door de kip eerst in te koken met heel veel smaakmakers. Een heerlijk, creamy kommetje comfort food om naar binnen te slurpen. Itadakimasu! ('laten we eten' in het Japans!)"

Ingrediënten

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr gember
  • 2 kipfilets
  • 1 kleine broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 eieren
  • 150 gr sobanoedels
  • 1 el tahin
  • 10 gr sesamzaad
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een kookpot. Los de kippenbouillon erin op. Pers de knoflook erbij. Rasp de gember en voeg toe aan de bouillon. Halveer de kipfilet in de lengte en voeg toe aan de bouillon. Laat 12 min. pocheren.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de wortel in slierten met een spiraalsnijder of dunschiller (schillen hoeft niet). Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Kook 1 ei per persoon 6 min. Schrik onder koud water, pel en halveer.
  4. Schep de kipfilet uit de bouillon en laat even afkoelen. Breng de bouillon terug aan de kook. Maak de noedels los en voeg toe aan de bouillon, samen met de broccoliroosjes (zie tip). Kook 5 min.
  5. Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar.
  6. Controleer of de noedels gaar zijn. Roer de tahin erdoor. Proef van de bouillon en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en chilivlokken (optioneel). Schep de bouillon in een grote kom en schik de kip, wortel, ei en lente-ui erbij. Werk af met sesamzaadjes en eventueel extra chilivlokken. Serveer met eetstokjes en een lepel. Smakelijk!
  7. TIP: Ik voeg de wortel pas op het einde toe. Heb je toch liever gare wortel? Voeg dan nu toe aan de bouillon.