Rabarbertaart

50 MIN
6 porties
Rabarbertaart

Rabarbertaart maak je makkelijk zelf en is een heerlijke smakencombinatie van zoet en zuur. Een echte lente-klassieker!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 stengels rabarber, geschild en in stukjes
  • 120 g bloem
  • 80 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 125 g rietsuiker
  • Afwerking

  • 20 g rietsuiker
  • 20 ml water

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bedek een ronde taartvorm met bakpapier. Leg daarop het bladerdeeg en druk de randen goed aan. Snijd de overschotjes weg en prik gaatjes in de bodem. Bedek opnieuw met bakpapier en bakbonen. Bak het bladerdeeg 10 minuten.
  3. Meng de bloem met de eieren, de amandelpoeder,de rietsuiker en de room tot een egaal beslag.
  4. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bedek de taartbodem met de rabarber. Overgiet met het beslag en zet de taart in de oven.
  5. Bak de taart gedurende 30 minuten.
  6. Laat het water en de rietsuiker inkoken tot een siroop en bestrijk er de bovenkant van de taart mee, zodat ze mooi blinkt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.23 kcal
Koolhydraten 54.78 g
waarvan suikers 25.47 g
Vet 23.6 g
waarvan verzadigd 8.23 g
Proteïnen 9.63 g
Vezels 2.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin