Rabarbergranité

500 MIN
4 personen
Rabarbergranité

Een granité is een heerlijke ijssoort met vruchten, water en suiker. Deze met rabarber en rode wijn is heerlijk zoet-zurig en ideaal voor een warme lentedag!

Ingrediënten

  • 500 g rabarber, in stukjes
  • 180 g kristalsuiker
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml water
  • 1 kl citroensap
  • 1 takje munt, afgeritst

BEREIDING

  1. Laat vier glaasjes afkoelen in de diepvriezer.
  2. Schenk het water met de wijn en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
  3. Verwarm tot de suiker volledig opgelost is en voeg dan de rabarber en het citroensap toe. Laat 5-10 minuten afgedekt sudderen.
  4. Mix de rabarber fijn met een mixer. Zeef het mengsel en giet in een braadslee met vlakke bodem. Duw goed aan.
  5. Laat de granité ongeveer 8 uur opstijven in de vriezer. Roer elk uur om.
  6. Verdeel de granité over de vier koude glaasjes. Werk af met de munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 252.57 kcal
Koolhydraten 48.09 g
waarvan suikers 47.66 g
Vet 0.13 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.76 g
Vezels 2.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin