Rabarber-rozen curd

20 MIN
6 personen
Rabarber-rozen curd

Een variatie op de bekende lemoncurd, met frisse rabarber en rozenwater. Heerlijk op brood, bij kaas of gebak.

Ingrediënten

  • 4 stengels rabarber
  • 3 eieren
  • 170 g boter, in blokjes
  • 1 el maïszetmeel
  • 150 g suiker
  • 5 druppels rozenwater

BEREIDING

  1. Was en snij de rabarber in blokjes. Mix ze fijn in een keukenrobot. Zeef de pulp door een fijne zeef en vang het vocht op. Je zou zo'n 300 milliliter vocht moeten hebben.
  2. Doe de eieren, suiker en het maïszetmeel in een kookpot en meng goed. Voeg ook het rabarbersap toe en zet op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken.
  3. Haal van het vuur en voeg de blokjes boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is. Voor een mooie rozige kleur, kan je eventueel enkele druppels rode voedingskleurstof toevoegen. Voeg nu ook het rozenwater toe.
  4. Doe de rabarber-rozen curd in schone bokaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 353.68 kcal
Koolhydraten 27.34 g
waarvan suikers 25.17 g
Vet 25.89 g
waarvan verzadigd 15.93 g
Proteïnen 3.37 g
Vezels 0.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin