Rabarber-franchipane taart

45 MIN
6 personen
Rabarber-franchipane taart

Rabarber en frangipane zijn een 'match made in heaven'. Proef het nu in deze heerlijke taart. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 100 g boter, kamertemperatuur
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 6 stengels rabarber
  • 3 el honing
  • 50 g amandelschilfers

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter en de suiker in een mengkom en meng goed door elkaar. Meng er dan de eieren, bloem en het amandelpoeder onder, tot je een homogene masse hebt.
  2. Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat, prik in met een vork en vouw de randen 2 centimeter naar binnen. Verdeel het frangipane-mengsel met een spatel over het deeg.
  3. Kuis en snij de stengels rabarber even groot als het breedste stuk van de taart. Leg ze naast elkaar in de frangipane. Besprenkel met de honing en strooi er de amandelschilfers over.
  4. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer lauw of koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.59 kcal
Koolhydraten 52.69 g
waarvan suikers 24.37 g
Vet 37.33 g
waarvan verzadigd 14.35 g
Proteïnen 11.42 g
Vezels 3.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin