Rabarber-aardbeien ontbijtrolletjes

90 MIN
10 stuks
Rabarber-aardbeien ontbijtrolletjes

Dit is een variatie op de alom gekende cinnamon rolls. Met een heerlijke frisse vulling van rabarber en aardbei. Lekker als ontbijt of later op de dag!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 525 g bloem
  • 60 g boter
  • 7 g gedroogde gist
  • 325 ml melk
  • 100 g rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 eigeel
  • Voor de vulling

  • 450 g rabarber
  • 150 g aardbeien
  • 150 g suiker
  • snufje zout
  • 3 el citroensap
  • Voor het glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • 1 el water
  • 1 el citroensap

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Verwarm de melk, maar laat ze niet koken. Laat de boter zachtjes smelten en lauw worden.
  3. Zeef de bloem en meng met de rietsuiker, het zout, de gist, de gesmolten boter en de melk tot een soepel deeg.
  4. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten en laat het 45 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid in een diepe kom onder een vochtige doek.
  5. Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm.
  6. Maak intussen de vulling. Schil en snij de rabarber en aardbeien in blokjes. Doe in een steelpannetje, samen met 250 milliliter water, het citroensap en de suiker. Breng aan de kook en laat garen tot het fruit zacht is en de suiker opgelost. Zeef en pureer tot een fijne moes. Voeg een snufje suiker toe.
  7. Smeer de vulling royaal op het deeg, rol het op in de lengte en snij het in schijven van 3 centimenter.
  8. Leg de schijven niet te dicht tegen elkaar in een ronde ingeboterde bakvorm, en laat ze nog 20 minuten rijzen onder een doek.
  9. Klop het eigeel los en smeer de rolletjes in met het eigeel. Bestrooi het geheel eventueel nog met een beetje suiker.
  10. Bak ze gedurende 8-10 minuten gaar.
  11. Voor het glazuur, zeef de poedersuiker en meng met het water en het citroensap. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe. Bestrijk de rolletjes met dit glazuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 394.45 kcal
Koolhydraten 74.98 g
waarvan suikers 38.01 g
Vet 6.34 g
waarvan verzadigd 3.64 g
Proteïnen 7.61 g
Vezels 2.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin