Quinoasalade met halloumi en zoete aardappel

35 MIN
4 personen
Quinoasalade met halloumi en zoete aardappel

Quinoa zijn gezonde pseudo graantjes uit Zuid-Amerika. Samen met zoete aardappel en halloumi-kaas is dit een heerlijk gezond gerechtje met verrassende smaken.

Ingrediënten

  • 120 g quinoa
  • 3 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 150 g linzen, uitgelekt
  • 100 g rucola
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • ½ limoen, geperst
  • 150 g halloumi, in fijne repen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en rooster ze in 15 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
  3. Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork.
  4. Meng de linzen met de rucola, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de aardappelblokjes en de munt. Roer dit onder de quinoa.
  5. Bak de reepjes halloumi rondom enkele minuten krokant in de overige olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de quinoasalade met de halloumi-reepjes. Besprenkel met het limoensap.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 405.21 kcal
Koolhydraten 36.37 g
waarvan suikers 4.47 g
Vet 19.62 g
waarvan verzadigd 7.5 g
Proteïnen 18.15 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin