Quinoasalade met getakaas en kruidendressing

0 MIN
2 2
Quinoasalade met getakaas en kruidendressing

Chef Sofie: "Ik ben helemaal into salades: geen saaie maar smaakvolle combinaties met geroosterde groenten, aangevuld met granen, crispy topping en frisse dressing. Dat zorgt voor een instant kleurrijke en voedzame maaltijd."

Ingrediënten

  • 125 g quinoa
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 rode biet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • ½ bussel radijs
  • 100 g getakaas, of feta
  • ½ citroen
  • 10 g peterselie
  • 10 g bieslook
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • snuifje currypoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, samen met het bouillonblokje, en giet af.
  3. Snijd de rode biet in fijne parten (schillen hoeft niet). Schik samen met de ongepelde knoflook op de bakplaat. Hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, rozemarijn, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven en schep halverwege eens om.
  4. Snijd de courgette in plakjes. Schik samen met de radijzen (zie tip) en de getakaas (hou 1 blokje per persoon opzij voor de dressing) op de tweede bakplaat. Kruid met zout en zwarte peper. Hussel door elkaar met een scheutje olijfolie. Schuif mee in de oven bij de rode biet. Rooster samen nog 15 min. in de oven en schep tussendoor eens om.
  5. Kruidendressing: Pers de citroen. Duw het zacht geworden vruchtvlees van de knoflook uit het velletje. Mix samen met de verse kruiden (incl. steeltjes) , de rest van de getakaas, 1,5 el olijfolie per persoon, 1 el water per persoon en zwarte peper met een staafmixer of blender tot een gladde dressing. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en kruid met een snuifje currypoeder en (grof) zout.
  7. Controleer of de groenten gaar en knapperig zijn. Serveer de quinoa met de geroosterde groenten en getakaas. Werk af met de pijnboompitten en kruidendressing. Smakelijk!
  8. TIP: Radijsjes roosteren in de oven haalt de pittige smaak van rauwe radijzen weg en maakt ze heerlijk zoet en sappig. Wil je ze liever rauw eten? Dat kan natuurlijk ook! Plaats ze dan niet mee in de oven.