Quinoasalade met geroosterde pompoen

35 MIN
4 personen
Quinoasalade met geroosterde pompoen

Een heerlijk verrassende en gezonde salade met quinoa, geroosterde pompoen, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en feta.

Ingrediënten

  • 280 g quinoa
  • 1 pompoen, in blokjes
  • 100 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 80 g feta, verkruimeld
  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 3 kl balsamico
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Schik de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel ze met een eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout. Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven zodat de blokjes pompoen zacht worden.
  3. Kook intussen de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork.
  4. Maak een dressing met de yoghurt, de mayonaise en de balsamicoazijn. Kruid bij met peper en zout en meng goed.
  5. Meng de quinoa met de pompoenblokjes, de pijnboompitten, de tomaatjes, de rucola en de feta. Kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de quinoasalade met de dressing van yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.17 kcal
Koolhydraten 79.08 g
waarvan suikers 14.85 g
Vet 27.05 g
waarvan verzadigd 6.44 g
Proteïnen 22.28 g
Vezels 9.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin