Chef Caroline: "Een heerlijk kommetje exotisch comfort food! Een kleurrijke bowl met sticky kip, knapperige radijsjes, frisse nectarine, zoet-zure rode ui en broccoli voor een flinke lading vitamines. Eat the rainbow!"
Ingrediënten
½ rode ui
20 ml sojasaus
10 gr sesamzaadjes
1 teentje knoflook
1 kleine broccoli
1 nectarine
½ bussel radijsjes
2 el mayonaise
1 el zoete chilisaus
125 gr quinoa
2 kipfilets
olie
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
2 kl bruine suiker
snuifje suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Gepekelde ui: snijd de ui in fijne halve ringen. Breng water aan de kook en giet bij de ui, tot die onder staat. Laat 2 min. trekken.
Saus: meng 1 el olie per persoon, de sojasaus, helft van de sesamzaadjes en bruine suiker (of honing) in een schone confituurpot. Rasp de knoflook erbij en schudden maar.
Giet het water van de ui weg. Meng de witte wijnazijn en de suiker en voeg de ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de broccoli.
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de nectarine in blokjes en de radijs in plakjes. Meng de mayonaise met de zoete chilisaus (zie tip).
Kook de broccoliroosjes 3-5 min., schep met een schuimspaan uit de kookpot. Breng het water opnieuw aan de kook voor de quinoa.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in de pot van de broccoli.
Snijd de kip in blokjes en kruid met zwarte peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippenblokjes zo'n 6 min. op middelhoog vuur. Giet de saus in de pan en schep goed om, zodat de saus rond de kip kleeft. Laat kort nog even bakken.
Schep de quinoa in een kom en breng op smaak met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schik daarop de gebakken kip, nectarineblokjes, broccoliroosjes, radijs en gepekelde ui. Druppel de sweet chili mayonaise over het gerecht en werk af met de rest van de sesamzaadjes. Smakelijk!
TIP: Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat je de saus straks goed kan druppelen. Voor wie van pittig houdt: voeg gerust wat cayennepeper of je favoriete chilisaus toe.