Quinoa met groene kruidenhummus, getakaas, wortel en gele biet

35 MIN
2 personen
Quinoa met groene kruidenhummus, getakaas, wortel en gele biet

Foodbagchef Sofie: "Met hummus kan je eindeloos experimenteren, vooral met kruiden en specerijen. Ik stel voor: een groene hummus met basilicum en munt. Een kleurrijk bordje boordevol plantaardige eiwitten en vezels."

Ingrediënten

  • 400 gr wortelen
  • 1 gele biet
  • ½ rode ui
  • 2 kl tuinkruiden met citroen
  • 125 gr quinoa mix
  • 10 gr basilicum
  • 10 gr munt
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 kl tahin
  • ½ teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 100 gr getakaas
  • 2 el olijfolie
  • snuifje komijnpoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de wortel overlangs in 4 (schillen hoeft niet) en snijd in balkjes van zo'n 3 cm. Snijd de biet in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Snijd de ui in partjes. Hussel in een ovenschaal (of op een bakplaat) door elkaar met een scheutje olijfolie, de tuinkruiden met citroen, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven, tot de groenten gaar zijn. Schep halverwege om.
  3. Kook intussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Groene hummus: hak intussen het basilicum en de munt (incl. steeltjes) fijn. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op. Mix, met een blender of staaf mixer, de kikkererwten en enkele eetlepels van het vocht, de tahin, knoflook (gepeld), 2/3 van de verse kruiden en 1 el olijfolie per persoon tot een smeuïge hummus (zie tip). Proef en breng verder op smaak met komijn (optioneel), een kneepje citroensap, zout en zwarte peper.
  5. Voeg de laatste 5 min. de zonnebloempitten toe aan de ovenschaal met groenten en rooster mee in de oven.
  6. Controleer of de groenten gaar zijn. Meng de geroosterde groenten, zonnebloempitten en de rest van de verse kruiden onder de quinoa. Proef en breng verder op smaak met een kneepje citroensap, zout en zwarte peper.
  7. Spreid de hummus uit op een bord of in een grote schaal. Schik de quinoa erop en werk af met de getakaas. Smakelijk!
  8. TIP: Mix een scheutje ijskoud water of een ijsblokje mee voor extra smeuïge hummus.