Groenteburger met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

20 MIN
2 personen
Groenteburger met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 20 minuten op tafel kan zetten en in een vegetarisch jasje! Groenteburgers met een mosterdroomsausje, krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 vegan groenteburgers
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de krieltjes in de lengte. Breng een pot gezouten water met de krieltjes aan de kook en laat 8 minuten koken.
  2. Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen. Voeg ze toe aan de krieltjes en laat nog 7 minuten koken. Giet af.
  3. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de aangegeven hoeveelheid groentenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  5. Serveer de krieltjes en boontjes samen met groenteburgers en de mosterdsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.11 kcal
Koolhydraten 86.68 g
waarvan suikers 8.09 g
Vet 21.71 g
waarvan verzadigd 9.16 g
Proteïnen 16.12 g
Vezels 10.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin