Quinoa-broccoli burgers met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

20 MIN
2 personen
Quinoa-broccoli burgers met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten en in een vegetarisch jasje! Originele veggieburgers met een mosterdroomsausje, gestoomde krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 quinoa-broccoli burgers
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de krieltjes in de lengte. Breng een pot gezouten water met de krieltjes aan de kook en laat 8 minuten koken.
  2. Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen. Voeg ze toe aan de krieltjes en laat nog 7 minuten koken. Giet af.
  3. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Warm de quinoa-broccoli burgers op in een antikleefpan zonder vetstof op een lage stand, 2 minuten aan elke kant.
  5. Serveer de krieltjes en boontjes samen met veggie burgers en de mosterdsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.08 kcal
Koolhydraten 60.65 g
waarvan suikers 6.92 g
Vet 18.36 g
waarvan verzadigd 10.23 g
Proteïnen 16.93 g
Vezels 10.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin