Quiches met zalm, artisjok en waterkers

40 MIN
4 personen
Quiches met zalm, artisjok en waterkers

Originele mini-quiches met zalm en artisjok zijn heerlijk bij de lunch of als voorgerecht. Het eiermengsel is op smaak gebracht met een puree van waterkers.

Ingrediënten

  • 250 g zalm, in reepjes
  • 200 g kruimeldeeg
  • 240 g artisjokharten, in blik
  • 1 bussel waterkers
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg dun uit en leg het op bakpapier in 4 kleine bakvormpjes.
  3. Pluk de waterkersblaadjes van de steeltjes. Spoel en droog ze, pureer ze kort met de staafmixer.
  4. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Vermeng met de waterkerspuree.
  5. Laat de artisjokharten uitlekken.
  6. Schik de artisjokharten en reepjes zalm over de taartbodems. Lepel er het ei-waterkersmengsel over.
  7. Bak de quiches 30 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.21 kcal
Koolhydraten 26.82 g
waarvan suikers 5.78 g
Vet 32.06 g
waarvan verzadigd 12.05 g
Proteïnen 21.58 g
Vezels 1.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin